Genieten op het eiland Venetie

Klokkentoren Campanile

July 12th, 2010 Posted in Bezienswaardigheden

Het hoogste gebouw van Venetië is de klokkentoren Campanile. Met zijn hoogte van 98,5 meter is het van verre te zien op het San Marcoplein.

Van oorsprong werd het gebruikt als vuurtoren om de schippers van de stad te oriënteren. De huidige vorm en hoogte van het gebouw dateert uit 1514. De toren heeft een kolom van baksteen, een klokkenkamer met vijf kokken, een observatorium en een windwijzer met de afbeelding van de engel Gabriel. Echt een aanrader om te bezoeken tijdens een hotels Venetië vakantie.

In 1902 probeerde men een lift in de toren aan te brengen, wat als gevolg had dat de toren omviel. Wonder boven wonder vielen hierbij geen doden, met uitzondering van een kat. In 1912 was de toren weer herbouwd in zijn oorspronkelijke stijl.


Als bezoeker is het mogelijk de toren te beklimmen en u hebt hierbij een prachtig uitzicht over Venetië. Vanaf de klokkentoren zijn de vijf koepels van de San Marcobasiliek goed te zien en u hebt ook een prachtige kijk op Venetiaanse eiland San Giorgio Maggiore.

Campanile
Adres: Piazza San Marco
Openingstijden: juli-september 09.45- 20.00; april-juni tot 17.00; oktober-maart tot 16.00
Toegangsprijs: € 6,00, groepen van meer dan 15 personen € 3,00 p.p.